perjantai 7. joulukuuta 2018

Joulukuu

Tuntuuko teistä siltä, että tämä syksy on hujahtanut nopeasti eteenpäin. Minusta ainakin tuntuu. Viikot kulkevat vauhdilla ja olemme jo joulukuussa. Ei se mitään, joskus vain tuntuu että haluaisin ajan kuluvan vähän hitaammin.


Vielä muutama viikko töitä ja sitten saamme nauttia joululomasta. Hyvä hetki rentoutua ja ladata akkuja kohti kevättä. Joulujutut ovat edenneet omalla painollaan. Leivottu vähän ja mietitty joulupöydän ruokia, jälkkäriä unohtamatta.


En tee mitään isoja joulusiivouksia. Tavallinen pieni siivous riittää. Joulusaunaan on ihana mennä aattolenkin jälkeen, sen olen yleensä tuon tavallisen siivouksen yhteydessä pessyt. Tietysti puhtaat pellavapetivaatteet vaihdan petiimme. Tästä siivouksesta ei saa stressiä ja "on pakko siivota" fiilistä. Useinhan näkee, että jouluun satsataan valtavasti. Pitää siivota, leipoa, hankkia lahjoja, paistaa kinkku jne.. Olen aikoja sitten itse päätynyt siihen, että mielummin nautin joulun fiiliksestä, leppoisasta tunnelmasta kuin suoriudun. Myös kulutushysteriaa en ole potenut vuosiin. Viime vuonna kerroinkin, että lahjojen sijaan mielummin näen läheisiä ystäviä ja perheenjäseniä. Käydään ulkona syömässä tai kahvilla, hetki aikaa muuten kuin vain lahjalla muistaen. Joskus lahjakin on paikallaan, mutta enää en halua tehdä siitä tärkeintä juttuamme.

Ulkona on ollut aika vaihtelevat kelit. Välillä on vettä vihmonut ja tuullut. Hienoisen kerroksen saimme luntakin, toivotaan tämän säilyvän jouluun asti. Joulukuu on itselleni aina sellainen taitekohta kevättä kohti. Pimeys alkaa hiljalleen joulun jälkeen hellittämään ja ei aikaakaan kun kevät aurinko jo pilkistää.

Jouluun on enää reilu kaksi viikkoa. Hyasintit tuoksuvat, amaryllis yrittää aukaista kukkaa ja kynttilöitä on polteltu. Hyasintin joudun varmaankin ostamaan uuden ennen joulua, koska kukinta on jo niin pitkällä etteivät ne jouluun asti kestä. Tai hankkisinko jonkun muun kukan..katsotaan mitä valikoimista löytyy.


Hyvää viikon jatkoa ja rentoa joulun odotusta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti